Nitjorn

La vida sorprenent i bella

Tantra

Aquest és un tema molt desconegut i que jo respecto enormement. És per això que incloc en aquest article alguns fragments del que diu la Viquipèdia i uns vídeos dels quals es pot extreure un munt d’idees i de pràctiques interessants, però s’ha d’anar més enllà de la presentació formal i dels discursos dels vídeos, que personalment em posen un xic nerviosa perquè em semblen massa exagerats i idealitzats, i sobretot de vegades sonen massa “esotèrics”.

Si us interessa seriosament el tema, us animo a llegir primer, com a introducció, l’obra de Ramiro A. Calle anomenada Tantra. De la sexualidad sagrada al amor consciente i després la d’André van Lysebeth , titulada Tantra. El culto de lo femenino.

Fragments extrets de la Viquipèdia:

“En l’hinduisme hi ha un tantra de la mà dreta i un de la mà esquerra, i aquest últim inclou tècniques de meditació i ritualizació mitjançant l’acte sexual (veure també taoisme i ioga) on s’integren les energies femenines i masculines i s’obté el plaer total, i en general se’ns diu que el mètode de la mà dreta és més “elevat”. Això no és així en el tantrisme budista, en el qual els tantres inferiors (entre els sarmapa) o externs (entre els ñingmapa) exclouen la unió eròtica, mentre que els tantres superiors o interns poden incloure-la (i de fet algunes tradicions afirmen que sense la unió en qüestió és impossible assolir la realització). […] A Occident, sovint s’ha entès el terme ‘tantra’ com si es referís exclusivament a pràctiques sexuals que busquen despertar l’energia kundalini mitjançant el que en l’hinduisme es coneix com a maithuná (terme sànscrit que significa acte sexual) Aquesta interpretació del ‘tantra’ com referint-se exclusivament a una via basada en la unió sexual es coneix com neotantra.

Una concepció freqüent sobre el neotantra és veure’l com el «tantra occidental», desenvolupat a partir del segle XX i relacionat en part amb la Nova Era i el que es va donar a trucar|cridar com a «el ioga del sexe» o «ioga sexual».

Aquesta perspectiva és tendenciosa; sota la premissa del relativisme ètic quant a les pràctiques religioses, va aconseguir nombrosos adeptes hostils al conservadorisme sexual a Occident i el món islàmic.

Aquesta important majoria consumista ha donat dinàmica al mercat eròtic i van ser legitimades per aquesta raó; no obstant això, els estudis objectius sobre religions comparades confirma que l’ascetisme budista no dista del cristià, i que l’exercici tàntric sexual no és hedonista ni persegueix el plaer ‘per es ‘ ‘. (Norbu, 1996)

Pel que sembla, la finalitat d’aquesta pràctica era dominar la gana sexual de tal manera, que l’erecció immòbil del penis duri hores sense arribar a ejacular”.

El camino del tantra

Programa sobre el tantra i la sexualitat

Anuncis

08/04/2010 - Posted by | Corpore sano, Gèneres?, Millorar com a persona

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

CUARTA POSICIÓN

SITIO ALTERNATIVO DE NOTICIAS

Antonia Jover

AROMATERAPIA FAMILIAR

Mamis Flow

Maternidad consciente - Maternitat conscient

elherviderodeideas

Desde El Hervidero de Ideas acercamos la sostenibilidad a consumidores y empresas a través de vehículos creativos que les hagan interactuar y encontrarse.

CAL QUELO

Crea i gaudeix del pa i la pastisseria

mipediatravegetariano

Información nutricional para familias vegetarianas y veganas

relatosmarranos

antología relatos marranos

Alicia Murillo Ruiz

Alicia Murillo Ruiz

Ginecosofía

Sabiduría Ancestral de las Mujeres

Políticas Trans

Una Antología de Textos desde los Estudios Trans Norteamericanos

Green Press Comunicacion

Comunicacion Verde

Thermomix vegetarianos y veganos

Recopilación de recetas de libros, revistas, blogs, recetas veganizadas y recetas veganas adaptadas a Thermomix

BUENAS NOTICIAS

El blog de CiviClub.org para recobrar la fe en la especie humana.

Premios Sombra de Ecologistas en Acción

Premios a los peores anuncios del año

El despertador

Coaching i recreació personal

%d bloggers like this: