Nitjorn

La vida sorprenent i bella

El conflicte per la pastilla de l’endemà

Vodpod videos no longer available.Benvolguda senyora Geli (i totes les persones que tenen poder per canviar aquesta situació),

Amb tots els meus respectes, em nego a creure que, essent metgessa de professió i havent participat en diferents moviments associatius entorn de la lluita contra la SIDA (segons la web de la Generalitat de Catalunya), se sorprengui davant la polèmica creada arran de la venda de la pastilla de l’endemà a les farmàcies… I també m’indigna profundament el fet de tenir la sensació que a la ciutadania se’ns pren aparentment per imbècils de manera sistemàtica.

Tinc la sort d’haver vist una mica de món i d’informar-me tot el que puc, i si em permet la impertinència, li diré que, per si no ho sabien vostè i totes les persones que tenen poder per canviar aquesta situació, hi ha una cosa que es diu indústria farmacèutica que té un poder tan enorme en alguns estats com l’espanyol, que de vegades les persones professionals de la política fan veure que s’obliden de la importància que té el fet de subministrar medicaments a la gent amb control mèdic (i no farmacèutic) previ. I és que m’imagino que no es deuen pas pensar que les persones que treballen a les farmàcies tindran accés a l’historial mèdic de les dones que adquiriran la pastilla de l’endemà, oi? També em permeto recordar-los que vostès tenen càrrecs de molta responsabilitat i que l’administració de medicaments que tenen efectes secundaris (com ara la píndola de l’endemà) no s’hauria de fer a la babalà.

D’altra banda, em sembla que caldria analitzar si el jovent té més por d’un embaràs o d’una malaltia venèria, perquè en cas que la resposta sigui la primera, és possible que les mesures que s’han pres amb el seu suport acabin augmentant tant el nombre de casos de joves que mantenen relacions sexuals sense cap protecció com els de contagi de malalties de tots tipus per contacte sexual. És per això que deploro que, en general, la classe política i mèdica no es mostri prou crítica tant amb les mesures adoptades pel que fa a la pastilla de l’endemà com amb la manera de tractar el tema de la grip A, per posar un exemple similar (els recomano que es mirin aquest vídeo i aquest article), o el de la vacuna contra el papil·loma humà (els convido a consultar el que en diu el Centre d’Anàlisi i Programes Sanitaris). I suposo que no cal que expressi la meva preocupació per la salut de les dones (especialment les joves) que tindran a partir d’ara tantes facilitats per accedir a un preparat que no es caracteritza precisament per la seva innocuïtat (no fa falta que llegeixin aquesta entrada, oi?).

Per totes aquestes raons, els suggereixo que facin una revisió urgent de la seva videoteca i de la seva biblioteca i que recuperin tant la pel·lícula de Fernando Meirelles com el llibre de John Le Carré (The constant gardener) i de Jörg Blech (Els inventors de malalties). Potser així tornaran a la realitat (ja se sap que de vegades supera la ficció dels llibres i de les pel·lícules!) i començaran a comprendre millor les polèmiques que generen algunes decisions preses sense gaire criteri, aparentment…

Anuncis

05/10/2009 - Posted by | Ara i aquí, Corpore sano

1 comentari »

  1. Totalment d’acord amb el que esmentes. Em sembla una hipocresia de l’administració i un escàndol de gestió, vendre aquesta pastilla de l’endemà sense cap mena de control mèdic i deixant que els farmacèutics es converteixin en educadors, controladors i pseudometges.Em sembla que si comptéssim el nombre de malalties venèries transmeses, el nombre d’embarassos no desitjats seria anecdòtic i algunes d’aquestes malalties també són de per vida… Però no em sorprèn: en la llei antitabac també s’ha donat el paper que havia de fer l’Administració als bars i restaurants… En fi, actualment està mal vist prendre decisions dràstiques no-populistes.

    Comentari per Muntsa | 05/10/2009 | Resposta


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

CUARTA POSICIÓN

SITIO ALTERNATIVO DE NOTICIAS

Antonia Jover

AROMATERAPIA FAMILIAR

Mamis Flow

Maternidad consciente - Maternitat conscient

elherviderodeideas

Desde El Hervidero de Ideas acercamos la sostenibilidad a consumidores y empresas a través de vehículos creativos que les hagan interactuar y encontrarse.

CAL QUELO

Crea i gaudeix del pa i la pastisseria

mipediatravegetariano

Información nutricional para familias vegetarianas y veganas

relatosmarranos

antología relatos marranos

Alicia Murillo Ruiz

Alicia Murillo Ruiz

Ginecosofía

Sabiduría Ancestral de las Mujeres

Políticas Trans

Una Antología de Textos desde los Estudios Trans Norteamericanos

Green Press Comunicacion

Comunicacion Verde

Thermomix vegetarianos y veganos

Recopilación de recetas de libros, revistas, blogs, recetas veganizadas y recetas veganas adaptadas a Thermomix

BUENAS NOTICIAS

El blog de CiviClub.org para recobrar la fe en la especie humana.

Premios Sombra de Ecologistas en Acción

Premios a los peores anuncios del año

El despertador

Coaching i recreació personal

%d bloggers like this: